Az addiktológiai konzultáns szerepe a felépülésben

Hogyan segít az addiktológiai konzultáns a felépülésben?

A függőségből kivezető út hosszú és göröngyös, a legtöbben egyedül nem tudják megtenni. Ebben lesz segítségedre az addiktológiai konzultáns, aki támaszodként, mentorodként és iránymutatásként is szolgál a folyamat során.

Hogyan zajlik a függőségből való felépülés?

Az első lépés a függőség kezelésében a probléma felismerése. Csakis erős belső motivációval, elhatározással tudod legyőzni a szenvedélybetegséget, ezért mindenekelőtt magaddal kell tisztába kerülnöd.

Terápiás programjaink során személyre szabott, valamint csoportos foglalkozásokon beszéljük át a függőség kialakulásához vezető problémákat, és térképezzük fel a betegség hátterében élő komplex okokat. Ezek azonosítása után megtanítunk olyan megküzdési stratégiákat, amiket a terápiát követően is alkalmazni tudsz majd életedben.

A terápia sikerének kulcsa részben a támogató környezetben rejlik. Biztos lehetsz benne, hogy nálunk nem fogod egyedül érezni magad, hiszen hozzád hasonló problémával küzdő emberekkel leszel együtt, akik előtt őszintén beszélhetsz betegségedről.

Miben számíthatsz az addiktológiai konzultáns segítségére?

A konzultáns legfontosabb feladata a támogatás. Nem is gondolnád, hogy milyen fontos ez, de miután a szenvedélybetegség kezelése komplex folyamat, sok esetben épp a támogatáson áll vagy bukik a dolog.

Az általad választott addiktológiai konzultáns melletted van a szenvedélybetegségeddel, felépüléseddel kapcsolatos döntések meghozatalában, de akkor is, ha visszaesel és segítségre van szükséged. Szaktudásának köszönhetően egyéni kezelési tervet tud kidolgozni neked, valamint családodnak is (hiszen családod segítségére is szükség lesz a sikeres felépüléshez).

Ismeri a 12 lépéses program működését, ezért végig tud kísérni az úton, támogat és megerősítést ad arról, hogy jól haladsz. Ezek mellett szeretteid számára is támogatást tud nyújtani a folyamat során, hogy türelemmel és kitartással legyenek feléd.

Sok addiktológiai konzultáns van, aki maga is felépülő függő – a mi munkatársaink között is vannak tapasztalati segítők. Ennek a nagy előnye, hogy miután ők is megjárták a függőség legmélyebb bugyrait, saját tapasztalataik és történeteik útján tudnak neked segíteni. Első kézből tudják neked elmesélni, milyen komoly feladat a felépülés, és akkor is motiválni tudnak, amikor úgy érzed, elbuknál.

Fordulj hozzánk, hogy segíthessünk felülkerekedned függőségeden! Vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj időpontot konzultációra!