Az első lépés a leszokás felé

“Belátom, hogy baj van” – Felismerő, elismerő hétvége klienseink kérésére

Rendszeresen hallod családodtól, barátaidtól, hogy kevesebbet kellene innod? Gyakran rád szólnak, hogy már tenned kellene valamit az alkoholizmus kezelése terén?
Te erre azonban csak legyintesz, és azt válaszolod, hogy bármikor le tudod tenni az italt. Miért kapod magad mégis azon, hogy ismét iszol? Lehet, hogy tényleg problémád van?

Tedd meg az első lépéseket, vegyél részt 4 napos terápiás hétvégénken!

Segítünk, hogy kezedbe vedd az irányítást és felülkerekedj függőségeden! Jelentkezz 4 napos programunkba a +36 30 7036918-as telefonszámon vagy online!

Hogyan zajlik a 4 napos program?

A terápiás program csütörtök reggel 9 órakor kezdődik és egészen vasárnap délután 5 óráig tart. Ez alatt az idő alatt egyéni- és csoportfoglalkozásokon veszel részt szakmai segítőink támogatásával. A programok során többek között meditálunk, megtanítunk stresszcsökkentő módszerekre, meseterápiát alkalmazunk.

Azt, hogy függő vagy, Te magad fogod kimondani, mert az a Te dolgod! A mi feladatunk az, hogy megmutassuk az onnan kivezető utadat. Hogy szabályokat adjunk az életedhez, rendszerezzük a jelenedet veled együtt. Mi csak úgy tudunk segíteni, hogy a kezedet fogva megyünk veled, a Te tempódban. Olykor nagyobbat lökve rajtad, olykor hagyva, hogy megküzdj a nehézségeiddel, de mindig támogatóan.

A függőség kezelése során az első – és talán az egyik legfontosabb – lépés a felismerés, ezért fontosnak tartjuk az edukációt a témában. Tanulunk lehetséges szerhasználatot helyettesítő módszerekről is.

Nagy hangsúlyt fektetünk továbbá az önismeretre. A foglalkozások során feltárjuk, hogy miért nyúlsz alkoholhoz. A kiváltó okok felismerésével együtt azt is megtudhatod, hogy hogyan változtathatsz helyzeteden.

Tudnod kell azonban, hogy az alkoholizmus kezelése nem egy hétvége alatt történik. Nálunk elsajátíthatod az alapokat, amikkel a továbbiakban is sikerrel veheted fel a harcod függőségeddel szemben.

Mire számíthatsz a program során?

Tanuljunk együtt!

Mi a függőség? Educatio, azaz tanulás a szerhasználatról. Hogyan rombolod magad? Miért azt használod, miért és hogyan keresed a szer által adott biztonságot. Beszélgetés, feltárás arról, hogyan rombolod magad, hogyan működik a család, vagy hogyan szerhasználó a család, vagy milyen szerhasználat van a családi mintában. Milyen kódokat hozol? Van benne vajon előzmény? Szinte biztos, hogy van. Tanuld meg a családodat, s fogod tudni a jövődet.

Miért függök? Azaz miért használok valamit a mindennapokhoz, ami bánt engem, ami árt nekem, megbetegít, bizonytalanná tesz, semmivé töröl?

Hogyan alakul ki a függőségem?
A családom azt mondja, beteg vagyok. Elvesztem.
Én azt mondom: “ Nem vagyok függő! Bármikor le tudom tenni! “
De miért nem teszed le akkor?
A családom aggódik, én nem látok problémát. “ Ki mondja meg, hogy alkoholista vagyok, vagy csak problémás ivó? Ki mondja meg, hogy gond, hogy naponta szívok füves cigit? Ki mondja meg, hogy naponta mi a problémás gyógyszerhasználat?
Mi sem mondjuk meg! De együtt kereshetünk rá választ!

Gyere, beszéljük át! Biztos jó így Neked? Biztos csak piszkál a családod? A családod nem ért meg! A főnököd nem ért meg? A társad nem ért meg? Biztos, ez a jó irány? Csak ők akarják, hogy abba hagyjam a szerhasználatot. De hova vezet most ez az út? Hova tartasz? Tudod?

4 teljes nap szakemberekkel. 4 teljes nap amikor csoportban és egyéni konzultáción is tanulhatsz magadról, a betegségről amiben benne vagy, vagy közel vagy hozzá.

Szakemberek segítő munkájával, teljes ellátással, egyénre igazított, és csoportos munkamenettel 4 nap Érted.

Merj változtatni! Hinni az életben nagy munka! Hidd el újra, hogy rajtad múlik az életed, hidd el, hogy tudsz változtatni! Magadért tegyél!

Edukáció

Az edukáció nélkülözhetetlen az alkoholizmus kezelésében, hiszen így értheted meg, mi zajlik a betegség hátterében. A hétvége folyamán megtudod, hogy …

 • mit is jelent és hová vezet az alkoholizmus
 • mennyi az elfogadható mennyiség, és mikortól válik aggasztóvá az alkoholfogyasztás
 • hogyan hat a szer az idegrendszeredre, miért kívánod újra meg újra
 • hogyan tudod legyőzni a függőséged

Nem vagy egyedül!

A csoportos terápiás alkalmakon veled hasonló helyzetben lévő emberekkel ismerkedhetsz meg. Miután meghallgattad az ő történetüket, rá fogsz jönni, hogy nem vagy egyedül a problémáddal. Támogató környezetben találod magad, ahol mindannyian ugyanazért a célért küzdötök: felhagyni a függőséggel.

Érzésekkel dolgozunk, amiket talán nem bírsz el magadban. Hárítasz? Bagatellizálsz? Elfojtasz? Tagadsz? Esetleg áttolod az érzéseket? – Átbeszéljük, hogy melyiket teszed éppen.

Szakértőnk gondolatai a terápiáról:

“Az, hogy valaki szembe akarjon nézni a függőségével, óriási feladat. Össze kell érnie a tudatnak a mindennapok ellehetetlenülésével, a valóságot vissza kell kapnia percekre, órákra. Ami egy egészséges embernek egyszerű, az egy függőnek közelről sem az….

Ha már nem látod ki a főnök kettőtök közt – te vagy a szer -, akkor mindenképpen érdemes egy „Beismerő, felismerő” hétvégét rászánnod, hogy tudd, hová tartasz, hogy át tud venni az irányítást az életed felett.”

Részletes információk a programról

Időpontok:
Július 22 – 25.
Július 29 – augusztus 1.
Augusztus 12 – 15.
Augusztus 19 – 22.
Szeptember 9 – 12.
Szeptember 23 – 26.

Érkezési és távozási protokoll:
Érkezés: csütörtök 9:00 óra
Távozás: vasárnap 17:00 óra

Kérjük, hozz magaddal papucsot, tisztálkodási eszközöket, törölközőt, tiszta ruházatot, esetleg társasjátékot.

Felhívjuk a figyelmed, hogy az Ébredés Terápiás Ház területére addiktív szert behozni tilos!

Jelentkezz hozzánk konzultációra!

  Gyakran felmerülő kérdések

  A 4 napos program során mini csoportos – maximum 8 fő – foglalkozásokon veszel részt.

  A 4 napos program mindvégig az Ébredés Terápiás Házban zajlik.
  Címünk: 6000 Kecskemét, Bercsényi utca 2. II/9.

  Július 22 – 25.
  Július 29 – augusztus 1.
  Augusztus 12 – 15.
  Augusztus 19 – 22.
  Szeptember 9 – 12.
  Szeptember 23 – 26.

  A program ára 287.000,- Ft, ami tartalmazza a teljes ellátást, a terápiás foglalkozásokat és a szakemberrel való konzultációkat.

  Az alkoholbetegségből nem lehet „kigyógyulni”, de felül tudsz rajta kerekedni. A nálunk elsajátított megküzdési stratégiákkal, valamint önismereti alapokkal a mindennapjaid során is legyőzheted betegséged.

  "Belátom, hogy baj van elismerő és felismerő hétvége"klienseink kérésére

  4 napos, csütörtök reggel 9:00 órától - vasárnap délután 17:00 óráig 

  Következő időpont:

  2021. November 18 - 21.

  Beismerő Felismerő Hétvége

  4 nap tanulás magadról

  Miért iszol, drogozol, szedsz gyógyszert, vagy miért vagy függő?

  Függő vagy? Alkoholista vagy vagy csak alkohol problémáid vannak? 

  Mindenki azt mondja, de én tudom, hogy nem vagyok függő!

  Tanuljunk együtt a nehézségeidről!