Alkohol elvonókúra

Az alkoholbetegség kialakulása alattomos folyamat, ami ott kezdődik, hogy a munkából hazaérve minden nap megiszol egy-két sört. Az alkohol elvonókúra már ekkor is segíthet, sőt! Megfelelő kezelés nélkül az alkoholizmus minden nappal súlyosabbá válik, egyre komolyabb következményekkel. Sokan csak akkor észlelik a problémát, amikor már ráment a munkahelyük és sok társas kapcsolatuk is.

Úgy érzed, gondjaid vannak az ivással? Esetleg már konfliktusaid is voltak belőle a családoddal, barátaiddal? Ha már túl sokat hallod, hogy nem jó, ahogyan működsz, ha felismerted a problémát, de nem tudod, hogyan léphetnél, segítünk.

Fordulj bizalommal szakértőinkhez!

Indulj el a tiszta élet felé vezető úton, jelentkezz programjaink egyikére a +36 30 7036918-as telefonszámon vagy online!

Hogyan zajlik az alkohol elvonókúra?

Sajnos az alkoholizmust manapság is stigmaként kezeli a társadalom, ez pedig sokakat meggátol abban, hogy beismerjék családtagjaiknak, segítő szakembernek a problémájukat és segítséget kérjenek. Mi tudjuk, hogy valójában ez egy komplex betegség, ami az élet minden területére romboló hatással van.

Első lépésként nélkülözhetetlen, hogy felismerd és elfogadd a függőséged. Ehhez az alkohol elvonókúra alatt teljes körű ismeretekkel látunk el a betegséget illetően, feltérképezzük annak lelki okait, mentális és érzelmi természetét is.

Fontos tudnod azt is, hogy nem vagy egyedül és nincs miért szégyellned magad. Csoportterápiánkon hozzád hasonló helyzetben lévő függőkkel együtt veszel részt, így az ő történeteikből is erőt meríthetsz.

Ezután szakértőink segítségével megtanulod elsajátítani azokat a megküzdési stratégiákat, amiket a terápiát követően is alkalmazni tudsz.

Hogyan működik a Minnesota módszer?

Az Egyesült Államokból származó módszer az egyik leghatékonyabb módja az alkoholizmus kezelésének. A Minnesota módszer 12 lépésének megismerése és elsajátítása három fő elem együttes alkalmazására épül:

Tudnod kell, hogy az alkohol függőségből soha nem lehet teljesen felgyógyulni. Az alkoholról történő leszokás nem végleges dolog, egész életedben ki kell tartanod az itt tanultak mellett.

Az alkohol elvonókúra során nem csak a pácienst, de környezetét is kezeljük. A terápia végeztével feltehetően ugyanis ugyanabba a közegbe kerülsz vissza, ahol alkoholistává váltál. Ha a környezetedben a korábbi játszmák folytatódnak, nagyobb lesz az esély a visszaesésre.

Családtagjaid és barátaid segítségével – és persze saját akaratoddal – azonban teljes életet élhetsz alkohol nélkül is!

A terápia menete:

Terápiás csoportjainkon folyamatos a becsatlakozás. A kiscsoportos (max. 10 fő) programok mellett egyéni terápiákon is részt tudsz venni.

Vedd kezedbe az irányítást, jelentkezz alkohol elvonókúrára, hogy józanul folytathasd az életed!

Milyen programokat ajánlunk?

Eldöntöttem, hogy megváltozom

Egyhetes programunk során megismerkedsz az egyéni és csoportterápiás módszerek alapjaival. A program során a hangsúlyt az edukációra helyezzük. A cél, hogy megértsd: a függőség nem gyengeség, hanem betegség. Nálunk a gyógyuláshoz szükséges támogató környezetben tudhatod magad, amiből kellő erőt meríthetsz a rehabilitáció folytatásához.

A program ára: 470.000 Ft

Tisztán szeretnék élni

14 napos programunk bevezet a Minnesota módszer 12 lépésébe. Egyéni konzultációkon feltárjuk a függőséged lelki okait, a csoportterápia keretében pedig megtapasztalhatod, hogy nem vagy egyedül. Egy közösség tagjaként, egymást támogatva lehettek úrrá a függőségen.

A program ára: 840.000 Ft

Elvonulnék

28 napos programunk egy teljes intenzív alkohol elvonókúrát foglal magában. Ez alatt egyéni és csoportos foglalkozásokon veszel részt, melyeken szakértőink támogatásával dolgozhatod fel a függőséged és léphetsz a gyógyulás útjára. Az alkoholról való leszokás nem örök életre szóló dolog, ezért a terápiát követően sem hagyunk magadra, rendszeres utógondozással követjük nyomon utad.

A program ára: 2.200.000 Ft

Jelentkezz hozzánk konzultációra!

  "Belátom, hogy baj van elismerő és felismerő hétvége"klienseink kérésére

  4 napos, csütörtök reggel 9:00 órától - vasárnap délután 17:00 óráig 

  Következő időpont:

  2021. November 18 - 21.

  Beismerő Felismerő Hétvége

  4 nap tanulás magadról

  Miért iszol, drogozol, szedsz gyógyszert, vagy miért vagy függő?

  Függő vagy? Alkoholista vagy vagy csak alkohol problémáid vannak? 

  Mindenki azt mondja, de én tudom, hogy nem vagyok függő!

  Tanuljunk együtt a nehézségeidről!