Depresszió kezelése

Hetek óta lehangolt vagy, szinte értelmét sem érzed, hogy reggelente felkelj az ágyból? Az erősödő depresszió beárnyékolja a mindennapjaid és lassan elvesz tőled mindent, amit élveztél. De fontos tudnod, hogy a depresszió kezelése lehetséges, és újból visszanyerheted életvidám, motivált éned!

Úgy érzed, segítségre van szükséged, hogy kimássz a depresszióból?

Gyere el személyes konzultációnkra és máris megteszed az első lépést gyógyulásod felé!

Vedd fel velünk a kapcsolatot a +36 30 7036918-as telefonszámon, vagy töltsd ki űrlapunkat és jelentkezz konzultációra, hogy mihamarabb visszanyerhesd igazi éned! 

Mi a klinikai depresszió?

Sajnos mára a depresszió népbetegséggé vált, sokkal többen tapasztaljuk meg életünk során, mint kellene. Azonban sokan összemossák a betegséget a szomorúsággal. A rosszkedv egy a depresszió tünetei közül, de önmagában nem egyenlő vele. Ha azonban ez az állapot heteken, hónapokon át kitart, érdemes szakértőhöz fordulnod.

A depresszió tünetei a betegség súlyosabbá válásával egyre nyilvánvalóbbak lesznek. A beteg eltávolodik szeretteitől, kivonja magát a megszokott szociális életéből. Előfordulhat, hogy elhagyja magát, teljesen befordul.

Ha magadon érzed vagy egy szeretteden látod az elhatalmasodó depresszió tüneteit, kérj segítséget!

Mik a depresszió tünetei?

A depresszió legismertebb vonásai az érzelmi tünetek. A hosszú időn át tartó kedvtelenség, a kilátástalanság és reménytelenség érzete jelentősen befolyásolja az életminőséget. Az örömérzet hiánya miatt már korábban szeretett tevékenységek sem kötik le a beteget.

A hangulatváltozás mellett a depresszió fizikai tünetekben is jelentkezik, ezek közül leggyakoribb a fejfájás, alvászavarok, emésztési- vagy étvágyproblémák, és az állandó fáradtságérzet. A tünetek lassan külső jegyekből is észrevehetőek: a depresszióban szenvedő beteg lassabban mozog, görnyedten jár, halkabban és monoton módon beszél.

A depresszió kognitív tünetekben is jelentkezik, kihat a koncentrációs képességre és a produktivitásra is. Gyakran annyira akadályozza a gondolkodást, hogy a beteg aktivitása jelentősen csökken.

Hogyan zajlik a depresszió kezelése?

Enyhe depresszió esetében sokszor elég a pszichoterápia, mely során a beteg szakértő segítséggel dolgozza fel problémáit. Súlyosabb esetben a depresszió tüneteit antidepresszáns gyógyszerekkel enyhítjük, de a pszichoterápia szerepe ekkor is nagyon fontos.
A depresszió kezelése terén a leghatékonyabb módszer a kognitív-viselkedésterápia. Az Ébredés Terápiás Házban pszichológusunk a beszélgetések folyamán segít megtalálni azokat az élethelyzeteket, melyek negatív hatással vannak rád. Az ilyen sémák beazonosításával és a megküzdési stratégiák elsajátításával felül tudsz kerekedni negatív gondolataidon!

Jelentkezz hozzánk konzultációra!

  "Belátom, hogy baj van elismerő és felismerő hétvége"klienseink kérésére

  4 napos, csütörtök reggel 9:00 órától - vasárnap délután 17:00 óráig 

  Következő időpont:

  2021. November 18 - 21.

  Beismerő Felismerő Hétvége

  4 nap tanulás magadról

  Miért iszol, drogozol, szedsz gyógyszert, vagy miért vagy függő?

  Függő vagy? Alkoholista vagy vagy csak alkohol problémáid vannak? 

  Mindenki azt mondja, de én tudom, hogy nem vagyok függő!

  Tanuljunk együtt a nehézségeidről!