Munkamánia kezelése

Hétvégéken is a munkán stresszelsz, ha teheted, inkább nem mész szabadságra, szeretteid felől pedig a leggyakoribb kritika, hogy a munka körül forog az életed? Joggal merülhet fel benned, hogy valami nincs rendjén.
A munkamánia nem csak arról szól, hogy túlzásba viszed a munkád, ez egy komoly betegség, ami életed minden területére negatív hatással lehet.

A munkamánia kezelése szaktudást és kitartást igényel, de közel sem lehetetlen. Fordulj hozzánk, hogy segíthessünk visszaállítani az egyensúlyt életedben!

Keress minket a +36 30 7036918 -as telefonszámon vagy töltsd ki az oldal alján található űrlapot, és vegyél részt személyes konzultáción! Segítünk, hogy visszakapd az egyensúlyt a munkád és életed között! 

Mit jelent, hogy valaki munkamániás?

Sokakra igaz ugyan, hogy ébren töltött óráik jelentős részében a munkájukkal vannak elfoglalva, de a betegek esetében ez odáig megy el, hogy a munka válik az élet értelmévé, a legfontosabb értékké.

A munkamánia egy viselkedési függőség, ami épp olyan komplex betegség, mint ahogyan a szenvedélybetegségek. Nem hiába nevezik a betegségben szenvedőket munkaalkoholistáknak is, hiszen esetükben a munka drogként funkcionál.

Bizonyos munkakörök esetében gyakoribb a megjelenése. Ha olyan területen dolgozol,
ahol óriási a hajtás, rendszeresen találkozol stresszforrásokkal és növekvő megfelelési kényszer alatt vagy, nagyobb eséllyel szembesülsz előbb-utóbb a problémával. Másrészről pedig pszichológiai tényezők és karakterre jellemző sajátosságok is közrejátszhatnak a kialakulásában.

Milyen következményekkel jár a betegség?

Más szenvedélybetegséghez hasonlóan a munkamánia is észrevétlenül alakul ki, idővel pedig már elvonási tünetek kísérik. A munka miatti feszültség megjelenik a hétvégéken, a szabadságok alkalmával.
Miután a munkaalkoholista egyén a családja, szerettei, barátai elé helyezi a munkáját, a betegség jól látható következménye a szociális háló teljes leépülése.

Az állandó teljesítési kényszer kiégéshez, túlhajszoltsághoz vezethet annak minden fizikai és lelki tünetével együtt. Emellett pedig a munkamánia gyakran kéz a kézben jár más betegségekkel: stressz okozta gyomorfekéllyel, szív-és érrendszeri betegségekkel, de gyakran alkohol- vagy drogfogyasztással is.

Hogyan lehetséges a munkamánia kezelése?

Mint minden függőség kezelése esetében, itt is a beismerés az első lépés. Sokszor a családtagokkal való egyre gyakoribb vita vezet oda, hogy a beteg elkezdjen gondolkodni azon, hogy talán problémája van, de az is előfordul, hogy a fizikai panaszok miatt fordul orvoshoz.

A munkamánia kezelése személyre szabott konzultációkon történik. Egyik fontos eleme a munka melletti egyéb örömforrások felfedezése. Emellett a konzultációk során gyakorlati praktikákkal tanulsz meg lassítani, kikapcsolni.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Jelentkezz hozzánk konzultációra!

    "Belátom, hogy baj van elismerő és felismerő hétvége"klienseink kérésére

    4 napos, csütörtök reggel 9:00 órától - vasárnap délután 17:00 óráig 

    Következő időpont:

    2021. November 18 - 21.

    Beismerő Felismerő Hétvége

    4 nap tanulás magadról

    Miért iszol, drogozol, szedsz gyógyszert, vagy miért vagy függő?

    Függő vagy? Alkoholista vagy vagy csak alkohol problémáid vannak? 

    Mindenki azt mondja, de én tudom, hogy nem vagyok függő!

    Tanuljunk együtt a nehézségeidről!