Pánikbetegség kezelése

Visszatérő pánikrohamokkal küzdesz és nem tudod, hogyan tegyél ellene? Az állandó félelem és szorongás mindennapjaidra is komoly kihatással van, ezért fontos, hogy mielőbb szakértőhöz fordulj! Ne félj segítséget kérni, a megfelelő segítséggel a pánikbetegség kezelése nagyon is lehetséges!

Keress fel minket, hogy segíthessünk legyőznöd a betegséged!

Segítünk, hogy visszanyerhesd az irányítást életed felett és megszabadulhass a mindennapjaidat megnehezítő félelemtől.

Hívj minket a +36 30 7036918-as számon vagy vedd fel velünk a kapcsolatot online!

Mi a pánikbetegség

A pánikbetegség egyfajta pszichés zavar, ami visszatérő erős szorongással, halálfélelemmel és szervi tünetekkel jár. A kutatások szerint több mint az emberek tizede tapasztal meg élete során enyhébb vagy erősebb pánikrohamot. Pánikbetegséget akkor állapíthatunk meg, ha a rohamok epizodikusan visszatérnek.
A szakemberek nem tudják pontosan mi állhat a pánikbetegség hátterében, de feltehetően öröklött tényezők is szerepet játszanak benne, valamint a tartós stressz vagy bizonyos traumatikus élmények is kiválthatják.

Mik a pánikbetegség tünetei?

A pánikroham egy bármilyen előjel nélkül hirtelen fellépő állapot. Erőteljes szorongással, félelemérzettel és fizikai tünetekkel jár, melyek közé elsősorban a szapora szívverés, légszomj, mellkasi fájdalmak, szédülés, hányinger, remegés, látászavar tartoznak. A pánikrohamok hossza egyénenként eltérő lehet, de pár perctől akár egész napon át eltarthat. Elmúltával a beteg továbbra is érezheti hatásait, mint a fáradtság és kimerültség, de akár a szorongás is fennmaradhat.
A pánikbetegség tünetei nem csak a rohamok alatt tapasztalhatóak, a visszatérésüktől való félelem a beteg mindennapjaiban is jelen lehet.
Ha régebb óta szenvedsz pánikrohamoktól, előfordulhat, hogy be tudod azonosítani azokat az élethelyzeteket, amikor nagy valószínűséggel jelentkezni fognak. Ebből adódóan sok beteg igyekszik kivonni magát a szociális élet egyes vonulataiból, hogy elkerülje a feltörő rohamokat. A pánikbetegség kezelése így gyakran életmódbeli változtatásokat is igényel.

Hogyan zajlik a pánikbetegség kezelése?

Az egyéb pszichés zavarokhoz hasonlóan a pánikbetegség kezelésében is nélkülözhetetlen a pszichoterápia. A terápia pontos elemeit szakértőink a betegre szabva határozzák meg, hogy a lehető leghatékonyabb segítséget nyújthassák. A pánikbetegség tüneteinek enyhítése érdekében gyakran gyógyszeres kezelés is szükséges.
Az Ébredés Terápiás Házban történő első konzultáción tüneteid alapján meghatározzuk a kezelés menetét.

Jelentkezz hozzánk konzultációra!

  "Belátom, hogy baj van elismerő és felismerő hétvége"klienseink kérésére

  4 napos, csütörtök reggel 9:00 órától - vasárnap délután 17:00 óráig 

  Következő időpont:

  2021. November 18 - 21.

  Beismerő Felismerő Hétvége

  4 nap tanulás magadról

  Miért iszol, drogozol, szedsz gyógyszert, vagy miért vagy függő?

  Függő vagy? Alkoholista vagy vagy csak alkohol problémáid vannak? 

  Mindenki azt mondja, de én tudom, hogy nem vagyok függő!

  Tanuljunk együtt a nehézségeidről!