Kerti Beáta

Eredeti végzettségemet tekintve közgazdász, marketing-manager diplomával rendelkezem.

Körülbelül 18 éve ismerkedtem meg a jóga jótékony fizikai, lelki, szellemi hatásaival. Később egyre jobban értékeltem a gyakorlás teremtette nyugalmat és kiegyensúlyozottságot, különösen a mozgalmasabb időszakokban. Hamarosan felfedeztem a rendszeres gyakorlás és meditáció előnyeit, ami így lassan a mindennapjaim részévé vált. Úgy érzem élettel telibbé, boldogabbá, empatikusabbá és tudatosabbá váltam általa. Személyesen nagyon sokat kaptam a jógától, ezért úgy gondoltam, hogy fontos másokkal is ezt megosztanom.

Elvégeztem a YogaAlliance által hitelesített nemzetközi Hatha jóga oktató képzést. Azóta több korosztállyal és különböző egészségi problémákkal küzdő emberekkel foglalkozom Kecskeméten, csoportos és magán órák keretében.

A jóga oldja a felhalmozódott stresszt és segít más nézőpontból látni a nehézségeket, de a csend és a meditálás jótékony hatásairól sem szabad elfeledkezni, amely feltölti az elmét. A jógában több ezeréves tudást ismerhetünk meg, mely életképességét többek között annak köszönheti, hogy jelentősen képes megváltoztatni az emberek életminőségét. Azt vallom, hogy a mai életmód testre, valamint a mentális egészségre gyakorolt hatását célzott, tudatos mozgással, valamint az önvaló egyre mélyebb megismerésével lehet ellensúlyozni.

„A jóga a szentesített eszköz a célhoz. A cél pedig maga az út.”