Szerencsejáték függőség kezelése

Talán eleinte még nyertél kisebb-nagyobb összegeket, de a végén mindig a “Ház nyer”. A szerencsejáték függőség idővel veszélybe sodorja a kapcsolataid, az anyagi biztonságod, az egészséged. Ne juss el eddig, kérj időben segítséget!

Fordulj hozzánk, hogy segíthessünk kiszabadulnod a játék iránti késztetés szorításából! Hívj minket a +36 30 985 74 41 telefonszámon vagy kattints az alábbi gombra, és gyere el hozzánk konzultációra! 

Mit jelent a szerencsejáték függőség?

A játékszenvedélyként is nevezett betegség egyfajta viselkedési függőség, aminek tárgya tárgya maga a játék. Itt megjegyeznénk, hogy nem csak a kaszinókban lévő játékgépeket, blackjacket vagy pókert soroljuk ide, a lottószelvények, kaparós sorsjegyek vásárlása, de még a munkahelyi fogadások is kicsúcsosodhatnak függőségben.

Más szenvedélybetegségekhez hasonlóan a szerencsejáték függőség esetében is kialakul idővel tolerancia. A betegnek egyre többet kell játszania ahhoz, hogy a késztetés enyhüljön, ami során egyre nagyobb téteket is kockáztat. Ugyanígy megjelennek az elvonási tünetek is a játéktól mentes időszakokban. Ezek együttesen egy olyan negatív spirált képeznek, ami egyre mélyebben magába szívja a beteget. Idővel pedig kapcsolatai teljesen leépülnek és akár a teljes anyagi bizonytalanságig is játszik.

Mitől alakulhat ki?

Ahogy a többi függőség esetében, úgy itt is komplex betegségről beszélünk, aminek hátterében is több tényező áll. Ezek lehetnek neurobiológiai, pszichológiai és genetikai faktorok is. Fokozhatják a szenvedélybetegség kialakulásának kockázatát a rossz családi minták, a gyermekkori traumák és egyes személyiségjegyek is. Az impulzív viselkedésre való hajlam, a rossz konfliktus -és stresszkezelési képesség tipikusan növelheti a rizikófaktort.

Az eleinte megtapasztalt eufórikus érzést a feszült izgalom, a nyeremény hatására felszabaduló dopamin váltja ki. Erre pedig rá is játszanak a kaszinók, az enteriőr, de a gépek is úgy lesznek kialakítva, hogy stimulálják az agy jutalomközpontját. A kezdeti eufória azonban később alábbhagy, a szüntelen hajszolása pedig egyenes út a függőséghez.

Hogyan zajlik a szerencsejáték függőség kezelése?

A más szenvedélybetegségek esetében alkalmazott 12 lépéses módszert a szerencsejáték függőség kezelésére is használják.

Fontos, hogy a tünetmentes élet úgy tartható fenn legbiztosabban, ha a beteg teljesen kivonja a szerencsejáték minden formáját az életéből – ide értendő például a tét nélküli fogadás, játékpénzen alapuló szerencsejáték, de még a baráti pókerparti is.

Jelentkezz hozzánk konzultációra!

  "Belátom, hogy baj van elismerő és felismerő hétvége"klienseink kérésére

  4 napos, csütörtök reggel 9:00 órától - vasárnap délután 17:00 óráig 

  Következő időpont:

  2021. November 18 - 21.

  Beismerő Felismerő Hétvége

  4 nap tanulás magadról

  Miért iszol, drogozol, szedsz gyógyszert, vagy miért vagy függő?

  Függő vagy? Alkoholista vagy vagy csak alkohol problémáid vannak? 

  Mindenki azt mondja, de én tudom, hogy nem vagyok függő!

  Tanuljunk együtt a nehézségeidről!